14 Eylül 2011 Çarşamba

aşkın size gelmesini beklemeyin






                                                              zaman beklemez





Aşk gemisinin dönmesini beklemenin bir yararı yok. Aşkı beklemeye kararlı birçok  kişi var ve "prensim/prensesim bir gün gelecektir" inancındadır. Bazılarımız için bu doğru olabilir ama bazılarımız sonsuza kadar çoğunlukla kuşkucu  ve kırgın insanlara dönüşene kadar bekleyeceğiz, sevmeye korkacağız ve belki de aşk kapımızı çaldığında onu tanıyamayacağız. Aşk kendisini bekleyene gelir ama bunun aktif bir bekleme olması gerekir yoksa sonsuza kadar bekleriz.


     Bazı şeyler ertelenmemelidir. Bize kendisini kucaklamamız, ya da övgüler yağdırmamız için koşan bir çocuğun buna o anda ihityacı vardır, bizim onu verebileceğimiz zaman da değil.



6 yorum:

  1. Aşk oldu ey nisü gam ki sarım
    Hep aşkla geçti baharım..

    YanıtlaSil
  2. ben heralde aşkı değil de gideni beklediğim ve her gelmek isteyende ondan bi şeyler aradığım için istisnasız kaybedenlerdenim :)
    Yüreğine sağlık...

    Ben beklerim de, zaman beklemez ki beni... ;)

    YanıtlaSil
  3. "beklemek pasif bir hırstır esasında. Beklemek, beklemeye devam etmek, daha çok beklemek.."

    YanıtlaSil
  4. profösör,

    Türkçesini merak ettim..

    kuccukkurba;

    Boşver gideni yeni gelecek olanlara bak. gelecek olanında eksikliklerine değil artılarını görmeye çalışmakta fayda var derim ;)

    Umarım karşına en kısa zamanda O'nu unutturacak, sana gerçekten değer veren biri çıkar;)

    kancule;

    2 türlü beklemek var. Birinde boşboş hiçbir şey yapmadan bekleriz , diğerinde ise o an için elimizden ne geliyorsa onu yaparak bekleriz... yani birinde aktif diğerinde pasifiz ikisi birbirinden çok farklı...

    YanıtlaSil
  5. doğru zaman diye bir şey yoktur, " yaptığın " zaman doğrudur...

    ya şebnem ferah gibi " benim bir sevgilim var henüz tanışmadığım " diyip sabırla bekleyeceğiz yada " yaptığın bir şeye pişman olmak yapmadığın bir şeye pişman olmaktan daha iyidir. Birincisinde ' şartlar öyle gerektirdi ' dersin. ama ikincisinde ' keşke ' " bu söz ile hareket edeceğiz..

    YanıtlaSil
  6. sparrow ;

    kesinlikle sana katılıyorum doğru zaman diye bir şey yoktur.

    Gripin de bir şarkısında "yaşanmamış olanlar pişmanlık aslında" demiş;)

    YanıtlaSil